Kukla byla plná hub... Odjížděli jsme s dobrým, ba skvělým pocitem! V těchhle pár slovech se schová půl roku příprav, moře telefonování, vyjednávání, prostě velká organizátorská práce na straně jedné a nápady, příprava filmů, her, scének a písniček, jakož i fotografování a jiných skvělých výtvarných počinů na straně druhé. To vše byla Kukla.
    Vlastně byl, protože v podání mladých mužů (a několika slečen) z poděbradského oddílu TOM Robinsoni je Kukla hlomozný muž, který pobíhá po Poděbradech, děsí lidi na kolonádě, bosou nohou čvachtá v kašně a – nastojte – sahá na pověstného lázeňského trpaslíka. To, že udeří do hlavy umělce-trumpetistu (za naprostého nezájmu babiček z parku) a pošlape s gustem vyprtěný trávník, to se jaksi rozumí samo sebou.

    Trofeje pro vítěze Kukly 2007 - hlavičky padoucha Kukly (na stolku :-) Teď jsem vlastně převyprávěl klip, kterým vpravdě profesionálně uvozovali poděbradští každou kategorii multikulturní přehlídky pohybu, výtvarna a nápadů, prostě Kuklu ze třetího lednového víkendu roku 2007. Jaké jsme mohli vidět kategorie? Divadlo, tanec, zpěv, fotografii, mluvené slovo, výtvarné umění (takto několik pěkných plastik z dílny šikovných tomíků) a film. Ano, film, na který asi nikdy nikdo nezapomene, to byly Rychlé Šípy z dílny Ondara Choura. Ocenila ho i Alice Nelis, porotkyně, a po právu vyhrál. Snad se nám ho podaří umístit na našem webu, to opravdu musí vidět každý (s výjimkou těch, koho by se „zlehčení“ kultovního tématu dotklo).
    Kukla byla plná hub. To díky pražským Světluškám, které divadlo nadchly a doslova „houbově rozvoněly“, protože na podium přivedly snad opravdu všechny druhy českých hub a houbiček! Dobře fotil a pěkně recitoval Jožka Kadubec… a takhle by se ve výčtu všech šikulů dalo pokračovat, ať už si odnesli vítěznou trofej – hlavičku padoucha Kukly – nebo ne. A-TOM
    Blahopřeju všem! Kompletní výsledky si můžete přečíst v příloze.
    Děkoval jsem organizátorům od srdce už v Poděbradech a rád to zopakuji. Tak malá partička, tak mladí lidé, tak skvělá a dobře připravená akce!
    No, a že jsem se potkával se svým oblíbeným Apoštolským Veličenstvem víc než častokrát, to je už jen předobrá třešnička na výtečném, asociálem prolitém dortu! 🙂
    Robinsoni, dík!

    Autor