V letošním ročníku soutěže Trefa přibyla nová disciplína: střelba z praku. (Foto AVZO)Pobyt v přírodě, využití volného času – vše spojeno s přirozenou soutěživostí dětí a mládeže – o to se snaží i naše organizace Asociace víceúčelových základních organizací technických sportů a činností České republiky (AVZO). Ve spolupráci s Radou dětí a mládeže Moravskoslezského kraje (RADAMOK) jsme na sobotu 30. dubna připravili už pátý ročník soutěže Trefa. A v čem tato soutěž vlastně spočívá? Smyslem je trefovat se na cíl v disciplínách, jako je hod šipkami, hod granátem, házení míčkem, střílení z luku a nově také střelba z praku.

    Kdo chce uspět v soutěži Trefa, musí umět leccos. Třeba házet granátem. (Foto AVZO)Na Trefě 2011 se už tradičně střílelo i ze vzduchovky. (Foto AVZO)Soutěžící do desti let věku stříleli ze vzduchovky, ti ostatní pak z malorážky a malorážkové pistole.
    Letošního ročníku se ve čtyřech vyhlášených věkových kategoriích zúčastnilo 60 soutěžících, kteří po absolvování všech disciplín obdrželi Účastnický list a sladkou odměnu. Ti nejúspěšnější z každé kategorie byli odměněni diplomem a cenami, které věnoval RADAMOK.
    Při pobytu na čerstvém vzduchu za krásného slunečného dopoledne všem vytrávilo. Proto pořadatelé z AVZO, tak jako každý rok, připravili pro všechny účastníky grilované klobásky a přemýšleli o ročníku šestém.

    Autoři