Občanské sdružení Altus se rozhodlo po čtyřech letech opět získat pořadatelství největšího setkání pracovníků s dětmi a mládeží v České republice „Celostátní velká výměna zkušeností“ (CVVZ). V roce 2010 se stejná akce konala v Chrudimi a zúčastnilo se jí na sedm set účastníků.

    „Rozhodnutí definitivně padlo v úterý 13. listopadu 2012 v pozdních večerních hodinách. S ohledem na skutečnost, že chrudimská CVVZ byla největší akcí za posledních pět let a účastníci byli velmi spokojeni, rozhodli jsme se kandidovat na pořadatelství pro rok 2014,“ potvrzuje rozhodnutí předseda Občanského sdružení Altus Martin Benák.

    Mnohé zaskočí místo, se kterým kandidujeme. „Dlouho jsme zvažovali místo pořádání. Chtěli jsme naši Chrudim, ale potřebujeme větší množství prostor. Proto Pardubice byly pro nás logickou volbou. Navíc jsou i velmi dobře dopravně dostupné. Chceme dosáhnout tisícovky účastníků,“ říká ke kandidatuře Benák.

    Programový ředitel akce Matěj Zelinka už má dnes řadu nápadů a novinek: „Účastníkům chceme nabídnout jak tradiční vzdělávací programy, workshopy, legislativu, dílny, tak třeba i nové sporty a aktivity pro mladé. Navíc chceme připravit i exkurse do zajímavých míst po Pardubicích a okolí.“

    Členové sdružení budou kandidovat v sobotu 17. listopadu 2012 ve večerních hodinách v Šumperku. „Naše motto je jasné: Létáme v tom společně. A to nejen mezi paragrafy, ale i ve velkém nadšení. Bez něj by se nedaly tvořit aktivity pro rozvoj občanské společnosti. Navíc vlastně i logo akce, horkovzdušný balón, je o našich snech, naději a přáních,“ podotýká manažer doprovodného programu Roman Málek.

    Jeho kolega Ondřej Vrbovský připravuje leteckou tématiku. Pardubice a jméno Kašpar totiž patří k sobě a část programu se bude ubírat tímto směrem. „Například v sobotu 8. listopadu 2014 bychom chtěli upořádat noční svícení,“ doplňuje Vrbovský. K dalším členům organizačního týmu patří šéfredaktor portálu www.Chrudimka.cz a provozovatel deskové herny Hrajeme si s Chrudimkou Jaromír Zajíček, o koordinaci sedmdesáti pořadatelů se bude stejně jako v roce 2010 starat Kateřina Zelenková a o technické zázemí Ondřej Šilhánek.

    Termín CVVZ 2014 – od pátku 7. do neděle 9. listopadu 2014.

    #cvvz

    Na akci CVVZ – Celostátní vzájemná výměna zkušeností se jednou ročně dobrovolně setkávají vedoucí působící v malých i velkých organizacích, spolcích a klubech. Posláním CVVZ je vytvářet prostor pro komunikaci názorových proudů v práci s dětmi a mládeží ve volném čase, vyhledávat závažná témata a společné problémy a nastiňovat jejich možná řešení, udávat směr v práci NNO, popularizovat problematiku na veřejnosti a v médiích. Více informací najdete v tématickém okruhu CVVZ na ADAM.cz – www.adam.cz/cvvz.html.

    Autor