Přijďte zjistit, jak pracovat s dětmi, které mají poruchu pozornosti s hyperaktivitou:

    seznámíte se s diagnózou ADHD (porucha pozornosti s hyperaktivitou), poznáte zásady přístupu k dětem s ADHD, vyzkoušíte si na vlastní kůži hry a aktivity pro děti s ADHD. Pokud máte ve vašem kolektivu některé z těchto dětí nebo se chcete lépe připravit na situaci, kdy se takové dítě do vašeho oddílu/do vaší skupiny přihlásí, přijďte na odpolední seminář na téma práce s dětmi s poruchou pozornosti či hyperaktivitou, který pořádá Česká rada dětí a mládeže (ČRDM). Pozvánku na seminář naleznete v galerii pod článkem.

    Pozvánka na seminář: ADHD – vím, co s tím? 26. 11. 2014 v kanceláři ČRDM Seminář je otevřený všem, kteří by se o tomto tématu rádi něco dozvěděli. Uskuteční se 26. 11. 2014 v prostorách ČRDM na Senovážném náměstí 977/24 na Praze 1 ve 3. patře, od 17:00 do 19:00. Seminářem Vás provede Katka Sittová.

    Seminář je ZDARMA.

    Účastníci semináře si navíc odnesou metodickou příručku „ADHD – vím, co s tím“, kterou vydal Junák v roce 2013. Na seminář se můžete přihlašovat emailem na kbardova@gmail.com do 24. 11. 2014.

    #inkluze #socialnizaclenovani

    #inkluze #socialnizaclenovani

    Sociální začleňování (inkluze) z pohledu organizací pracujících s dětmi a mládeží je začlenění sociálně nebo zdravotně hendikepovaných dětí a mládeže do volnočasových aktivit pořádaných spolky, oddíly, kluby… apod. Cílem přitom je, aby se stali aktivními a rovnoprávnými členy skupiny. Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) toto sociální začleňování podporuje prostřednictvím rozvoje způsobilostí, dovedností a schopností vedoucích, dobrovolníků a dalších spolupracovníků pracovat s dětmi a mládeží se specifickými potřebami v rámci volnočasových aktivit. Vytváří informační prostor pro sdílení zkušeností a předávání informací o aktivitách podporujících inkluzi dětí a mládeže.

    Autor